Rabu, Mac 04, 2009

Her name is Pilaks.

Salam semua.
wassap wassap wassap pembuka berirama.

midterm sangat neraka hari ini.
tiga-three-san midterms.
wah kejam sangat suda tu.
bertambah dengan rumate yg macam haram.
x paham orang separuh-gila-mentelaah dia sana buat huhahuha bikin assgmnt yg macham bukan bikin assgmnt.kuranga' betul!

owh mayynnn.
how come i want to manage my studies.
annoying taw!

sori pendekatan kali ini adalah mengenai pilaks.
kalau pilaks perempuan panggil dia 'inda'
reaksi mereka akan terkaget jika anda memanggil mereka 'yang'
iaitu singkatan bagi 'dayang' (maaf-lah jangan perasan aku maw panggil 'sayang')
selalu diguna pakai untuk memanggil waitress2 di restoran ataupun pasar dan mana2 lah.
insiden ini berlaku ketika aku membeli 'luk-luk'-bebola ikan or ketam d Bayu Cafe.

si aku : yang bagi ini dua (sambil menunjuk luk2 yg ingin dibeli)
si inda': tersipu2 malu dan buat2 xdgr.(peka ka apa dia ne senyum2 beruk lg dia situ)
si aku : memikirkan knapa ada pilaks macham haram begini bekerja.
si inda' : apa kaw panggil tadi?yang?
si aku :bheee salah ka aku pggl yang?kehairanan dan trus blah.

okeh sukar utk ditafsirkan kalo main taip2 ne.so pandai2 la kamu acting sendiri balik.

kehidupan sungguh bermakna sekarang jika dapat berk-box nyanyi lagu pechah tekak.
nyanyi lagu tinggi2 sampai jadi suara hidung sebab x cukup nafas dan memang pun suara hidung yang akan berkumandang.haha.atleast tension suda dilepaskan.+__+

sebiji bigmac juga mampu menghilangkan kekusutan minda jika ada di depan mata.
sungguh nyaman dimakan begitu sahaja.

tinggal kerja2 projek dan trip belum terurus.
fighting!kami ingin berkecimpung dalam arena keusahawanan harus ada kredibiliti tertanam terbuku ter ter dalam sanubari.

baju vintaj juga bagus jika ada.
ia mampu memuntahkan koleksi2 bajuan dalam almari yang semakin ranchak terumbang ambing.
nilai estetika melambung tinggi dikala menaip sang perkataan2 yang terlintas di fikiran.
ingatkan teda orang taw pasal vintaj2 ne di ums,tadi ada sang gadis memakai dress vintage ketika mengambil midterm principle akaun yang neraka.

lalu aku katakan.
"pak raf,sila tolongin gwe lulusin midtermnya yah!gwe lagi bingung sih mencoba untuk mencari jawaban kepada kulintatif yang diberikan.pak raf, kamu ganteng hari ini."











oh berimaginasi.mana mungkin aku katakan demikian rupa kepadanya.

masih terngiang ngiang si fizzy memanggilku 'sit' dan bertanyakan kepadaku buat apa aku di ums.
teringat ketika muda remaja bersekolah di SMSLD.gelaran 'sit' bukan maksudnya duduk yah.
singkatan daripada nama siti terhasil-lah ='sit'.
dan daripada sekolah itulah terbinanya tamadun hindu, eh terciptanya nama ALTER atau ALTER7.anda tertanya2?kerna ketika itu genre alternative sedang membuak2 dan lagu2 di radhio seolah2 memerli aku,okeh enuff.lagu2 silverchair dan seangkatan coldplay tidak lupa SHEILAONSEFEN 24/7 tersumbat di gegendang paras 360 darjah berputar2 dalam telinga.

maaf-lah suda lari dari tajuk asal.maaf-lah entri ini sangat bohjan.eh bohsia.eh salah lagi.
bohsan!

sekian.
T____________T"





5 ulasan:

Misako berkata...

ipaaa..kemarin ms zaitun spe ada email aku pasal ko punya mid.. dia bilang... ++tuut++ ++tuut++ eh..kena sensored pulak oleh se belog.. so, call me babe!

H a n e y berkata...

gagagagaag.mesti phail ne kan.adusss.huhu!

Mohd Rosman berkata...

errkkk
salamulekum
tumpang tanya ..
ni mesti ceghita ums life
gitu ka full time life in campus?

cik egie berkata...

1, ada lirik 'and actually' disitu mbuatkan aku terus baca ini belog beriramakan lagu sis yuna. haha.
2, universitas agak berat dan heavy untuk dikicap lah! takot!):
3,oh yeah mcD, sebijik bigmac sdh memadai. :D
4, miss the old times. ):

H a n e y berkata...

rosman : yah bgitulah kejadiannya d campus.jaga la kamuuu..neh.=P

egie:yah universitas agak berat macham batu.berghh.miss oldtimer jg.eh?hahaha