Jumaat, September 19, 2008

Kamu pernah tak?

Okeh,hari ini mau tulis entri apa yah?
(laguan pada masa ini - sizuka by Coco)
erm.erm.erm.
ntah la.sekarang ne masa mau tulis entri pun banyak difikirkan.
stadi ntah kemana, lagi mau cepat pulang untuk berhari raya.
oh ya aku ada mengalami musim keresahan dalam 2,3,4,5 hari ne.
kenapa?
  • okeh midterm aku ntahapaapantah aku jawab.
  • result midterm business math aku agak merundumlah sangat dari member yang lain.
  • aku resah gelisah sik tau apa yang aku stadi selama aku masuk uni ne.
  • oh borang perjanjian aku salah tulis.
  • dapat 2 surat 'chenta' dari ptptn.
  • sikap shoppingholic aku menjadi-jadi.
  • teddybear aku muncul balik.
lalu apa yang harus dilakukan?
argh rasanya macam mahu give up saja.tapi aku kena tabahkan hati.kenapa orang lain boleh go on.mungkin depa semua agak cekal sikit kot. ntahla.lain orang lain caranya kan.

yesterday aku jumpa sang teddybearku. yah agak kritikal juga kalau diingatkan hal kejadian semalam.entri sebelum ne ada hubungkaitnya.oh kami sungkai bersama.tapi dalam masa itu, banyak kejadiannya.
aku sudah meng'alert'kannya ttg pertemuan ini.dari hari di mana kami bersembang itu.lalu aku alertkannya kembali di hari semalam.awal aku meng'sms'nya. tengah hari terik itu.sesampainya di dewan kuliah.aku mula sms.

"jadi ka sungkai hari ne?ney turun kk pas kelas"

tiada balasan.lalu aku miskol dia utk memastikannya.tiada juga balasan.cuma sms menyatakan bahawa sms telah selamat sampai ditempatnya.lalu aku meneruskan saja kuliah tanpa mempedulikan hal tersebut. kami turun kk sebab salah sorang member dari poli ada petang tu.jadi mahu ajak si dia untuk sungkai bersama2 kami.lalu aku kol lah sang teddybearku ini.rupa2nya dia baru saja bangun dari tidur petangnya. ish mahu saja aku teriakkannya.

"baru bangun ka ne.owh jadi x jadilah sungkai hari ne kan.punya minta puji."

tup.terus saja aku tamatkan perbualan.

aku bersama member lain temankan member poli ku ini singgah di bazaar ramadhan utk membeli sungkaian.ternyata dia mahu cepat kerna dia balik malam itu juga ke Sandakan.punya tidak sporting kau ne Fifie.lalu dalam keghairahan memilih sang makanan yang enak2 belaka,tiba2 sang teddybearku menelefon.

"di mana suda tu?"
"di bazaar ramadhan ne,jadi turunkan ndak?"
"sempat ka ne lagi, baru ja pas mandi ne"
"ntah la,kalo mau datang cepat2 la.nnt mau sungkai suda ne"
jam menunjukkan mau dekat jam 6 sudah.

tup.terus matikan perbualan disitu.

kami menghantar member poli ke bus stop. lalu cepat kembali ke restoran utk mengorder makanan.dlm perjalanan tu aku menelefon lg sang teddybearku itu.

bla..bla..bla..bla.byk yang dileterkan.

lalu aku mengundur diri utk tidak join bersama member lain bersungkai bersama gara2 sang teddybear yang muncul disaat2 akhir.arghh punya tensi.

pernahkah kamu mengambil dia/menunggu dia tiba hanya kerna dia baru saja dtg last minit utk bersungkai?
pernahkah kamu menuruti saja kemahuannya utk dia men'decide' kemana2?tanpa merungut pun?
kamu pernah tak menyayangi orang yg kamu sayang tapi dia ambil x endah ja yg kamu sayang dia?
dan kamu pernah tak mengalami situasi dimana dia cakap tiada hubungan, lalu memarahi kita sbb kita ckp dia tu bkn siapa2 pun.tp di pihak dia menyatakan dia tu boipren kita.(haish komplikated punya ayat)

kesemua diatas adalah things dat happend semalam.aku kurang pasti untuk merungkaikannya.banyak perasaan yang bergejolak di hati ini.banyak yang difikirkan.tapi yang pasti kami ada snap gmbr bersama.haha~



5 ulasan:

Izaan Azyan berkata...

ajar aku bha blog ni,x terer lg ni..

si kicik chomot berkata...

haniey, kalo kite syg org tu tp org tu cam berdolak dalih, dea sama ada tak syg kite atau dea ego :)

kalo kite je kena tolak ansur, nanti one day mebi kite akan parah.
kalo dea lmbt, nape je taboleh juin same kamu n kawan2? mebi dea ada sbb,tp ada masanye kamu kena tegas okeh ?

stady, stadyla btol2 haniey. bukan ke kamu burink masa cuti2 takstady? hikhik

all the besh okeh ?

H a n e y berkata...

thanks jeju san.

tulah kadang kala mcm rasa bdh plak kalo sm dea.bkn ada relation pun.tp tiba2 dia ckp ada.heran.

nnt sok2 dea ckp lain lg.hahaha apa punya orang la cmni kan.tp aku ttp syg kat dea kot.

mebi dea ego kot.yah mebi dea ego.dea go tu.dea ego.dea ego.dea ego kot.(bagi hati senang..hoho)

si kicik chomot berkata...

kalo takpuas hati same dea kan hati, sbb dea kejap ckp ada relation kejap ckp tade kan, kamu slow talk la.. mintak kepastian supaya ati kamu aman.

sbb jeju tao, bile dea wat gitu, kamu mcm kacao bilao sket sbb kdg2 kamu mebi kate gni " ah lantak pigi la kalo tade relation pon" tp kdg2 kamu akan pk gni " aku ada relation ke x ek dgn dea? cemane kalo tersyg orglen ke tetibe dea ckp plak ada relation"

so kalo kamu btol2 mao tao, kalo teringin2 sgt, pegila tnye elok2. utk kepastian saje. hikhik

*gile pnjg ah~*

Ashley Ian berkata...

Hmm perasaan ko ni kan hani mcm pernah sia rasa juga lah dulu.Hahaha tapi 5 - 6 tahun dlu lah.Skrg nda sudah.Paling bagus.Paduli jak tu.Cua ko pura2 nda anu ni ambi tau kunun yg ko bilang teddybear ko tu komfom anu jua tu hehehe.