Rabu, April 01, 2009

Di label gadis nakal

Salam semua.
salah kah berkawan dengan lelaki?
Berkawan dengan lelaki means bukan maw berkapel2 ka apa ka
kan kan?
Mereka mempunya perspektif yang lain.Berbeda sedikit pemikiran.
bukan maw mengata yang perempuan ne sempit minded.

it depends.

tengok macam YUNA, in her band smua pun lelaki.
Liyana jasmay pun gitu.
erm erm bukan ceta pasal maw menubuhkan band or segala.
cuma persepsi dikalangan orang yang melihat berkawan dengan lelaki adalah negatif.
bukan kami pigi clubbing pun or minum beer,isap sigup or buat -ve activity.
makan mee goreng daging and minum cincau susu di pasar sja pown.
and kalau happening pun tingu band2 perform aka gigs.
yah saya menjadi tukang tangkap gambar sahaja.bukan siapa2 pun dikalangan mereka.
hanya menjadi peminat muzika yang dapat menenangkan jiwa.

adakah saya salah sebenarnya?.yah salah bagi segelintir masyarakat.
tidak manis untuk anak gadis keluar di malam hari.
ada proof saya juga keluar bersama2 girls aka partner in crime dan juga kawan2 course saya.
nasip saya tidak ke JAkarta atau KL untuk landing skejap melihat performance ataupun bershopping.

akhir kata,
salam perpaduan untuk semua.cewah majulah musik malaysia di mata dunia.

7 ulasan:

.amiey. berkata...

jeju pon byk kwn laki
just ignore them oke syg?
:)
dorg tu tade life n jelse

H a n e y berkata...

ttp masih menjadi kegusaran sesetengah pihak.
hmm...

.amiey. berkata...

mulot org taboleh ditutup syg :)

H a n e y berkata...

ye ye.huhu~

Misako berkata...

hehee.. bukan salah, cuma kena berhati2. Mcm2 boleh berlaku. Palis2 bilang orang. Yang penting jalan mesti bergrup. Jgn jalan sorang2 ngan segerombolan lelaki. Ataupun, kalau ke mana2 d malam hari, inform lah sesapa yg patut. Manalah tau, nanti bila di telepon, x menyambut sebab x dengar. At least tau jg 'sesapa yg patut' tu, ko p mana..buat apa.. Bukan busy body, bukan jg marah, cuma risau takut ada apa2 yg x baik terjadi.. risau tanda sayang ..kan..kan..

H a n e y berkata...

yeah.my bad.didn't tell the elders where to go with.bha ini sabtu gwe lg ada d.i.y workshop ne.gwe lg d jemput jg cameraman crew.bulehh kann.=P
later update bout it.

egie berkata...

uiseh, aku pn kwn lelaki jak smuanya. been there done dat beb, jgn la kaw hirau kata org. dorg bukan mama ko, sdgkan mama aku pn x bising. uinahh ngencang jo!