Isnin, Jun 23, 2008

Isnin ku

aku telah bermain chenta d blog c egie hoho...
ini adalah keputusannya..



totally tidak aku sangka...haha mebi masi ada jodoh kali ak sm dea ne..who knows kan..
hahahaha =P

todie aku adalah amat bangun awal pagi.jam7 suda aku bangun.
pastu pegi jumpa c jumat kunun maw minta cop. skali d jbtn pendidikan lar limit utk minta cop adalah satu set shj.kurang asam.

c jumat td pagi dia suda ambil num d JPN sebelum kami pgi jbtn pndidikan. skali tinguk punya funny, aku suda suru c jumat turun dia x maw.dia sunggoh berlambat2 lalu sekembalinya kami ke JPN numbur kami suda limpas.ai sandi..

lalu kami ke bandar utk menguruskan hal akaun sspn. bgitu bgini siap jg. huh nasip x bertabiat cam d jbtn pendidikan tadi.then temankan jumat beli pin ptptn.

owh hari ini ak hangout with my buddies.sempat lg kan,urusan belum selesai sempat kami gossiping. c amy n kar. dua budak ne aku kenal since high school..x aku sangka2 c amy aritu naik court gara2 bgaduh. tp dia jg menang la. sbb dia adalah mangsa kejadian.huh lega aku dengar.alah teda snap2 td.sayang sekali.

lalu kami berlimpas dengan kids2 iaitu budak sekolah yang lepak. sungguh kasihan aku melihat. macam teda2 suda. balik sekolah terus lepak sm buipren.aku pun gitu jg dulu, tp keadaan tidak seperti mereka yg mcm tidak terurus ne.kasihan aku bukan mengutuk,tp mmg itu realitinya.belajar lah dulu selagi dpt belajar.jgn hampakan harapan ibu bapa. itu yang aku pegang dari dulu. walau pernah ku hampakan mereka, tp untuk bangkit kembali its a must! jgn pndg rendah pd diri sendiri. kekuatan itu harus ada. jgn pernah berhenti bhw kamu juga adalah insan yang harus diberi peluang kali kedua.huh~

kids today punya bergaya pigi sekolah,aku taw la moden suda. tp tinguk jg pd akademik. kalo stakat begaya ja lebih tp akademik down. apa guna. sia2 sja abiskan tambang,mendengar cigu membebel kalo satu ilmu pun x masuk. kali yg dipikirnya, abis ja sekolah jumpa bupren. hohoho sadis kalo ada pemikiran pelajar sebegini rupa. aku kasihan bukan sm durang, tp ibu bapa durang yg separuh mati behempas pulas mencari duit bikin byr buku2 sekolah, tmbg dan keperluan2 yg lain. for ur parents sake bha plis..berubah lah!

then pas kami gosip2.kami pegi beli tudung. c kar punya lama memilih.last2 aku angkut 3 tudung,grey,pepel nila n hijau pucuk pisang. huhu duit mngalir lg.aku c PEMBOROS DUNIA!aku x suka pd sikap ku ini. gewam larh! pastu kami pg piercing d farmasi. c kar kunun umur dia 22 thn suda jd dia maw ada dua itu anting2. kin panas sja dgr statment dia.hoho then kami p minum2 gossiping lg.then apa suda tu,owh aku pening trus dd c kar dtg jadi aku pun tumpang la blk.save bajet.thnks kar fer the ride.

anu la aku penat suda maw tulis. jadi sm2 la kita renungkan dan selamat beramal.hoho~

3 ulasan:

Miko Yamaguchi berkata...

mungkin aku ndak dapat tinguk dengan mata kepala aku sndiri...tapi kalau dalam fs, aku rasa aku dapat visualkan apa yang ko cakap...this kids are so pathetic you know!

H a n e y berkata...

yabha.kids skrg bkn cam kita dulu.
kitani jajal2 jua.tapi taw jua blajarnya.langa aku meliat anak2 anik berpleseran d bwh menara MPS tu.
karang kaw snap ar if yue come here miko!

Miko Yamaguchi berkata...

ko sepiking brunei ka?ndak aku paham jo..tapi aku rasa aku tau apa ko mo cakap...i cant really wait to go home...next time aku tangkap gambal banyak2...ngeeee...